Samsung’un ‘Solve for Tomorrow’ Müsabakasında Son Müracaat Tarihi 16 Şubat’a Kadar Uzatıldı
Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iştirakiyle gerçekleşen Solve for Tomorrow yarışı, her yıl gençlerin toplumsal meselelere yenilikçi ve yaratıcı tahliller üretmelerini teşvik eden projelerini kıymetlendiriyor. STEM alanına ilgiyi ve hünerleri artırmayı hedefleyen bu program sayesinde, gençlerin yaşadıkları dünyayı daha yeterli kavramaları ve toplumdaki kritik marifetleri edinmeleri amaçlanıyor. Program tıpkı vakitte iştirakçilere, etrafları hakkında daha derin bir bilgi edinme imkanı sunarken, eleştirel düşünme, yaratıcılık, irtibat ve iş birliği üzere kıymetli yeteneklerini geliştirmelerine takviye oluyor.
Bu yıl Mayıs ayında üçüncü kere gerçekleşecek olan Solve for Tomorrow müsabakasına katılmak için son müracaat tarihi 16 Şubat’a kadar uzatıldı. 8. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler, kurdukları en az 2, en fazla 4 kişilik kümelerle ‘‘Solve for Tomorrow’’ programına iştirak sağlayabilecek. Mayıs ayında finali gerçekleştirilecek müsabakada dereceye giren kadrolardan birinci ekibe 100.000 TL, ikinci kadroya 80.000 TL, üçüncü gruba ise 50.000 TL pahasında, shop.samsung.com/tr web sitesinde kullanabilecekleri armağan çekleri verilecek.
Bu yılki “İnsanlık” teması altında, öğrencilerin “Sağlık ve Refah”, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık”, “Herkes için Erişilebilirlik” ve “Nitelikli Eğitim” üzere alanlarda toplumun acil meselelerine tahliller bulma yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Öteki yandan, “Gezegenimiz” teması, “İklim Eylemi”, “Döngüsel Ekonomi”, “Temiz ve Yenilenebilir Enerji”, “Afet Odaklı Çözümler” üzere çevresel mevzulara odaklanıyor. Program bu temayla, gençlerin bu hususlardaki şuurunu artırarak, gezegenimizin geleceğini korumak için gerekli maharetleri geliştirmelerini hedefliyor. Böylelikle “Solve for Tomorrow” programı, hem insanlık hem de dünyamız için daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma vizyonunu benimsiyor.
“Solve for Tomorrow” müsabakası kapsamında, öğrencilere ve istekli eğitmenlere “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi”nde özel eğitimler veriliyor. Bu eğitim süreci, beş temel adımdan oluşan tasarım odaklı düşünmeyi kapsıyor ve bu adımlar; empati kurma, sorunu tanımlama, fikir geliştirme, prototip oluşturma ve test etme formunda sıralanıyor. Stanford Üniversitesi’nin “Entegre Tasarım Eğitiminde Tasarım Odaklı Düşünme” (Design Thinking in Integrated Design Education) programından ilham alınan bu eğitimler, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençler tarafından büyük ilgi gördü. Programın ikinci yılında, 173 eğitmen 56 farklı kentteki gençlere ‘‘Tasarım Odaklı Düşünme’’ eğitimleri verdi. Samsung ve Habitat Derneği ayrıyeten, yarı final kademesine ulaşan öğrencilere mentorluk takviyesi sağlayarak, projelerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Final evresinde öğrencilere sunulan Sunum Teknikleri Eğitimi ise, projelerini daha faal bir formda sunmalarına yardımcı oluyor.
Program için müracaatlar, 16 Şubat 2024 tarihine kadar samsung.com/tr/solve-for-tomorrow web sitesi üzerinden yapılabilecek.