Teknoloji

Türkiye’de Starlink için beklenmedik gelişme!

Türkiye’de Starlink hizmetinin 2024 yılında hizmete girmesi beklenirken şirketin internet sitesinde yeni bir gelişme paylaşıldı. Bu yüzden Türkiye’deki kullanıcılara sunulacak hizmetin gecikebileceğini söyleyebiliriz. İşte detaylar…

Starlink, Türkiye için 2024 takvimini kapatmış olabilir!

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi tarafından geliştirilen Starlink, dünya çapında ismini birinci sıraya yazdırmayı başarmış, bugüne kadar da binlerce uyduyu yörüngeye yerleştirmiş olan yüksek süratli internet hizmeti sunmayı amaçlayan bir uydu internet hizmet sağlayıcısıdır.

Genelde metropolde ve kentlerde yaşayan beşerler için değil, daha çok kırsalda yüksek süratli internet hizmeti alamayan, irtibat ağlarının bulunmadığı yerlerde yaşayan yahut buralara seyahat eden bireyleri gaye alan bir pazarlama yapısına sahip.

Tabii geçtiğimiz periyotta Afrika ülkelerinden doğal afetlerin yaşandığı bölgelere ve savaş alanlarına kadar birçok noktada faaliyet verdiğini gördük. Hatta biz de bu hizmeti ve beraberinde gelen donanımı satın alıp sizler için test ettik.

Bir müddettir de Türkiye’de resmi olarak hizmete geçmesi bekleniyordu. Çünkü Starlink, kendi internet sitesinde 2024 yılında abone alımına başlayacağını söylüyordu. Ama bugün itibariyle bu yazı değişti ve yerini Regülasyondan Onay Bekliyor tabirine bıraktı.

Dolayısıyla Starlink’in Türkiye’ye gelme planlarını bir müddetliğine askıya aldığını ve ülkemizdeki yetkili kurumların yapacağı düzenlemeden sonra tekrar yürürlüğe sokacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle 2024 iddialarını 2025 ve sonrasına kaydırmakta yarar olacaktır. Lakin kesin olarak bu yıl gelip gelmeyeceği konusu bilinmiyor.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu