Teknoloji

Like a Dragon: Infinite Wealth – Sınıflar

Önceki oyunda olduğu gibi yine birbirinden eğlenceli sınıflar (oyunda meslek diye geçiyor) mevcut. Karaktere ve cinsiyete özel olmak üzere ayrılıyorlar. Karakterlerin başlangıç sınıfları genelde biraz zayıf, o yüzden bir ikisi hariç hepsini değiştirerek oynadım ben.

Karakterlere özel başlangıç sınıfları

Freelancer: Kasuga’nın başlangıç sınıfı ama pek bir özelliği yok, zaten kısa süre sonra diğer sınıflar açıldığı için sonrasında pek uğranmayan bir sınıf.

Hero: Kasuga için açılan ikinci sınıf. Meşhur beyzbol sopasıyla yüksek hasar verebiliyor, ayrıca takım arkadaşlarını iyileştirebiliyor ve düşenleri kaldırabiliyor.

Sujimancer: Bu da Kasuga’ya özel bir sınıf, oyunda biraz ilerleyip Sujimon savaşlarını açtığınız zaman alabiliyorsunuz. Cebinizden çeşit çeşit Sujimon çıkarıp düşmanın üstüne salıyor ve Persona-vari bir oynanışa daha da yaklaşıyorsunuz. 🙂

Dragon of Dojima: Eh, adı üstünde 🙂 Kiryu’ya özel. Kiryu’nun önceki Yakuza oyunlarında öğrendiği tüm yöntemleri uygulayabileceğiniz, 3 ayrı duruştan istediğinize geçebildiğiniz oldukça güçlü bir sınıf. Ayrıca silah da gerekmiyor, Kiryu’nun yumrukları yetiyor.

Detective: Adachi’ye özel. Yavaş ve ağır ama sağlık, defans ve hasarı yüksek. Tank için iyi bir seçenek.

Cabbie: Tomizawa’ya özel. Element hasarları ve yüksek silah hasarı var. Silah hasarı (ingiliz anahtarı :P) da gayet iyi. Orijinal olduğu kesin ama bana pek hitap etmedi, Tomizawa’ya Desperado’yu yakıştırdım ben.

Heiress: Chitose’nin mesleği. Bale hareketleri ile estetik bir şekilde adam dövmece. Ayrıca charm ve heal özellikleri de var. Bu da orijinal ve eğlenceli bir sınıf ama kadın karakterlere özel daha güçlü ve eğlenceli sınıflar olduğundan bunu da kısa süre sonra değiştirdim.

Homeless Guy: Nanba’ya özel. Yüksek ateş hasarı ve ayrıca sağlam alan hasarları var ama sağlık çok düşük olduğundan pek kullanışlı olduğu söylenemez.

Barmaid: Saeko’nun mesleği. Çantasıyla düşmanların kafasına kafasına vuran ve suratlarına da alkol püskürten Saeko, bu meslekte aynı zamanda destek ve iyileştirici rolünü de üstleniyor, ama pek matah bir sınıf değil yine de.

Assassin: Seonhee’nin sınıfı. Adı üstünde, çevik ve hızlı, ayrıca hasarı da yüksek, ayrıca kamçısıyla düşmanları bir süre felç de ediyor. Ama Seonhee’ye Night Queen yakışır 😉

Gangster: Zhao’ya özel. Her şeyden biraz var, alan hasarı, iyileştirme, debuff. Hiç fena değil ama ama Zhao şef olduğu için ona Chef sınıfını vermeyi tercih ettim 😛

Hitman: Joongi’ye özel. Yumruk, bıçak ve tabanca saldırıları ile hızlı bir şekilde düşmanlara hem debuff veren hem de yüksek hasar verebilen ama defansı biraz düşük olan bir sınıf. Başlangıç sınıfları arasında sevdiğim ve değiştirmediğim sınıflardan biri oldu.

Kadın Karakterlere Özel Sınıflar

Housekeeper: Favori sınıflarımdan biri. Chitose ile genelde bu sınıfla oynadım. Büyü hasarı yüksek, elektrik süpürgesiyle buz, ütüsüyle ateş hasarları verebiliyor, ayrıca süpürgeyle düşmanlardan para “çekebiliyor.” Aşırı eğlenceli ve güçlü bir sınıf.

Idol: Klasik iyileştirici sınıf. Hasarı çok düşük ama tüm grubu iyileştirmek ve buff vermek için daha iyi bir sınıf yok.

Night Queen: Bir favori sınıfım daha. Seonhee’ye de pek güzel oldu. Kırbacı ile elektrik ve ateş hasarları verebiliyor, ayrıca elbette düşmanları etkileyerek (charm) birkaç tur boyunca kendisine hayran hayran bakmaları hariç hiçbir şey yapamamalarını sağlıyor. Çok keyifli bir sınıf.

Geodancer: Bir diğer destek sınıfı. İdol kadar iyileştirmeye odaklı değil, bazı güçlü saldırıları da var, ayrıca buff ve debuff konusunda da çok iyi. Düşeni kaldırıyor da hem. Açıkçası Idol yerine bunu kullanmak daha mantıklı.

Kunoichi: Ninja, shinobi sınıfı. Hızlı ve bayağı yüksek hasara sahip. Chitose’de Housekeeper ile değiştire değiştire oynadım, bu da hem etkili hem de çok zevkli atakları olan bir sınıf.

Tennis Ace (DLC ile satılıyor): Tahmin edeceğiniz üzere raketini ve tenis toplarını ölümcül silahlara dönüştüren, hızlı, yüksek hasarı olan, ateş ve elektrik elementleri de kullanan bayağı etkili bir sınıf.

Erkek Karakterlere Özel Sınıflar

Aquanaut: Favori sınıflarımdan. Kasuga’ya çok yakıştırdım. Sörf tahtasıyla, koskoca bir donmuş balıkla, cebinden çıkardığı elektrikli deniz anasıyla buz ve elektrik hasarları veren, ayrıca grup hasarları da çok etkili olan aşırı zevkli bir sınıf.

Desperado: Tomizawa’ya verdim ve neredeyse bütün oyun boyunca değiştirmedim. Sağlık ve defansı az ama tabancasını geliştirdiğiniz zaman vereceği hasar çok artıyor, ayrıca çeşitli element hasarları da var. Animasyonları izlemesi de ayrı keyifli.

Chef: Büyüye dayalı, çok eğlenceli bir sınıf. Kepçe, tabak çanak ile ortamlara giriyoruz 🙂 Ateş ve kanama hasarı, ayrıca partiyi iyileştirme özelliği de var.

Samurai: Katana ile kan gövdeyi götürmesin mi? Tahmin edeceğiniz üzere yüksek hasara ve kanama debuff’ı vermeye odaklı, en güçlü sınıflardan biri.

Host: Başka bir büyü odaklı sınıf. Ateş ve buz hasarları, ayrıca buff ve debuff da veriyor. Şampanya şişesini silah olarak kullanmak da gayet keyifli oluyor ayrıca 😛

Action Star: Size Kill Bill filmlerini hatırlatacak, Kung-fu temelli bir sınıf. Hızlı ve özellikle tek düşmanlarda yüksek hasar veriyor. Bu da sevdiğim sınıflardan oldu.

Breaker: Break dans yaparak savaştığınız, tek düşmanlara yüksek hasar verebildiğiniz ayrıca buff verme üzerinde de etkili, animasyonlarını izlemesi çok eğlenceli olan bir sınıf.

Pyrodancer: Kabile dansçısı, yüksek ateş hasarı veriyor ama sağlığı ve defansı oldukça az. Oyunlarda büyü olarak genelde ateş tercih ettiğimden, gördüğümde çok heyecanlanmıştım ama beklediğim gibi çıkmadı pek, sıkıcı buldum.

Linebreaker (DLC ile satılıyor): Amerikan futbolu temalı, tank olarak kullanabileceğiniz, defansı ve sağlığı yüksek, ayrıca düşmanları kendisine saldırması için kışkırtan (taunt) sağlam bir sınıf, ama hasar ve çeviklik düşük tabii.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu