Teknoloji

Android kullanıcıları dikkat! Beş uygulamada trojan tespit edildi

Mobil kesimin gelişimi ile kullanıcı güvenliğini tehdit eden makus hedefli yazılımların sayısında büyük bir artış yaşandı. İnsanların binbir zorluklarla kazandığı paralarına ve şahsî bilgilerine göz diken bilgisayar korsanları, pes dedirten yeni tekniklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Bünyesinde berbat hedefli yazılım (trojan) barındıran mobil uygulamalara günden güne yenileri ekleniyor. Google Play Store’daki beş Android uygulamasında Anatsa adlı bir trojan tespit edildi. Uzmanlar bu yazılımların vakit kaybetmeden kaldırılmasını öneriyor.

Android kullanıcılarına Anatsa trojanı uyarısı

2024 yılı itibariyle tüm değerli bilgilerimizi akıllı telefonlarımızda taşıyoruz ve bu nedenle indirdiğimiz her uygulamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Maalesef, birtakım durumlarda bünyesinde trojan barındıran yazılımlar Google Play Store ve App Store kontrollerinden geçerek kullanıcı güvenliğini tehdit edebiliyor.

Thread Fabric’in son raporu, beş Android uygulamasında Anatsa isimli bankacılık trojanının tespit edildiğini gözler önüne seriyor. Bu uygulamalar an itibariyle Play Store’dan kaldırılsa da daha evvel yüklendiği akıllı telefonlar ve tabletler için hala tehlike oluşturmaya devam ediyor.

İşte bünyesinde Anatsa bankacılık trojanı tespit edilen beş Android uygulaması:

  • Phone Cleaner – File Explorer
  • PDF Viewer – File Explorer
  • PDF Reader – Viewer & Editor
  • Phone Cleaner: File Explorer
  • PDF Reader: File Manager

Bu yazılımlarla ilgili asıl sorunun yüklendikten sonra bir bilgisayar korsanının haberiniz olmadan aygıtınızın denetimini ele geçirebilme yeteneği diyebiliriz. Saldırgan ferdî bilgilerinize erişmenin yanı sıra bankacılık uygulamalarınızdan da ödeme yaparak sizi ziyana uğratabilir. Velhasıl, Anatsa truva atına sahip yazılımlar banka hesabınızı boşaltabiliyor. Son olarak bu uygulamaların Google Play Store’dan kaldırılmadan 150 ila 200 bin kere indirildiğini belirtelim.

Siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu üzere berbat maksatlı yazılımların önüne nasıl geçilebilir? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu