Teknoloji

Electronic Arts, İşçi Gücünün Yüzde 5’ine Veda Ediyor

Oyun dünyasında işten çıkartmalar devam ediyor. Pek çok büyük stüdyonun “kemer sıkma” açıklamalarına bir yenisi Electronic Arts cephesinden geldi. EA, global işçi gücünün yüzde beşine veda etmeye hazırlanıyor. Bu da yaklaşık 670 kişinin işten çıkartılacağı anlamına geliyor.

EA CEO’su Andrew Wilson, çalışanlara ilettiği açıklamada stüdyonun “sürekli değişen sektör” için doğru konumu alması gerektiğini ifade etmiş. Wilson, bu kapsamda pek çok projenin fişinin çekileceğini de ifade ediyor. Bahsi geçen projelerden biri de, Respawn’ın Star Wars FPS oyunu olacak.

  • Dünyanın En Büyük Espor Şirketi, İşten Çıkartmalara Başladı

Wilson, yeniden yapılanma sürecini “olabildiğince kısıtlamaya” çalıştıklarını da söylemiş. Hatta EA’in yönetim katı bu planlama kapsamında işçi gücünün bir kısmını farklı projelere kaydırmaya çalışacak. Lakin bu kapsama giremeyen çalışanların tamamı, önümüzdeki çeyrek itibariyle tamamen işten çıkartılmış olacak. EA, şu sıralarda işten çıkarılacak çalışanlar ile görüşmeye de başlamış.

Bu dev işten çıkarma ile birlikte EA’in rotası da değişecek. Yöneticinin açıklamalarına göre EA; gelecekte kendi spor oyunlarına ve IP’lerine odaklanarak kar marjını artırmayı hedefleyecek.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu