Teknoloji

Elon Musk, artık dünyanın varlıklı insanı değil!

Dünyanın en güçlü insanları ortasındaki rekabet sürüyor. Son olarak Tesla, SpaceX ve X (Twitter) üzere büyük şirketlerde hissedar olan Elon Musk, uzun bir müddettir elinde tuttuğu liderliği kaybetti. İşte dünyanın en güçlü insanı…

Jeff Bezos, dünyanın en varlıklı insanı oldu

Bloomberg tarafından paylaşılan dünyanın en varlıklı insanları sıralamasında değerli bir değişiklik yaşandı. O denli ki e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 200 milyar dolardan fazla servetiyle tepeye ismini yazdırdı.


Dünyanın en güçlü insanı Jeff Bezos

Jeff Bezos kimdir?

1964’te ABD’nin New Mexico eyaletinde doğan Jeff Bezos, üniversitede elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimi okudu. Mezun olduktan sonra finans alanında çalışmaya başlayan Bezos, 1990’lı yıllarda internetin süratle büyüdüğünü fark etti ve bir iş kurmaya karar verdi. Ardından 1994 yılında çevrim içi kitap mağazası fikriyle Amazon.com‘u kurdu.

Başlangıçta yalnızca kitap satışı yapılan Amazon‘da daha sonrasında elektronik eserler, oyuncak, yiyecek ve giysi üzere pek çok çeşitte eser de yer aldı. Böylece daha fazla yarar sağlayan şirket, bulut bilişim tarafına da önemli yatırımlar gerçekleştirdi.

Jeff Bezos, Amazon’dan kazandığı parayla Blue Origin isimli uzay araştırma şirketini de kurarak bir kesime daha yatırım yaptı. Ünlü isim, 2021’de ise Amazon CEO’luğu vazifesinden ayrıldı. Şu anda İdare Heyeti Lideri koltuğunda oturuyor. Tıpkı vakitte dünyanın en güçlü insanı pozisyonunda.

Dünyanın en güçlü insanları şu biçimde sıralandı;

Sıra Kişi Serveti
1 Jeff Bezos 200 milyar dolar
2 Elon Musk 198 milyar dolar
3 Bernard Arnault 197 milyar dolar
4 Mark Zuckerberg 179 milyar dolar
5 Bill Gates 150 milyar dolar
6 Steve Ballmer 143 milyar dolar
7 Warren Buffett 139 milyar dolar
8 Larry Ellison 129 milyar dolar
9 Larry Page 122 milyar dolar
10 Sergey Brin 116 milyar dolar

Peki siz Jeff Bezos’ın dünyanın en varlıklı insanı olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu