Teknoloji

Sarsıntı anında sığınağa dönüşüyor! Zelzele sığınaklı okul sırası

2023 yılı, beklenmedik olaylarla dolu bir yıl oldu. Pandemi, orman yangınları ve sarsıntı üzere doğal afetler, hazırlıklı olmanın kıymetini artırdı. Münasebetiyle, okullarda çocukları korumak için tasarlanmış sığınak haline gelen okul sırası, “Life Triangle Desk”(Deprem sığınaklı sıra), dikkat alımlı bir yenilik olarak öne çıkıyor. İşte özellikleri…

Deprem Sığınaklı Sıra’nın özellikleri ve kullanımı

Life Triangle Desk” isimli bu okul sırası, olağan bir yazı masası üzere görünüyor ve fonksiyon görüyor, lakin sarsıntı yahut sarsıntı üzere durumlarda inançlı bir üçgen halindeki sığınak haline dönüşüyor. Üçgenler doğal olarak stabil bir yapıya sahip olduğu için, bu masa çocukları büyük düşen cisimlerden koruyarak onları savuşturuyor.

Masanın yüzeyi kaldırılarak kilidi açılıyor ve bu sayede masa altında üçgen bir alan oluşturuluyor. Kurtarma takımları, mağdurları ve sağ kalanları bulmak için bu masaların altını denetim edeceklerini bilmeleri açısından da kıymetli.

Bu okul sırası birebir vakitte, Golden Pin Design Award mükafatını de kazandı. Dizayncıları Rui Sun, Wen Zhang, Guan-Chen Zhang, Er-Xuan Liu ve Yu-Chao Li tarafından geliştirilen bu masa, okullarda çocukların güvenliğini sağlamak için yenilikçi bir tahlil sunuyor. Tasarım, hem fonksiyonel hem de estetik açıdan dikkat alımlı özelliklere sahip.

Eğitim ortamlarına güvenlik katacak

Bu yenilikçi okul sırası, eğitim ortamlarında güvenlik tedbirlerinin nasıl daha yenilikçi ve tesirli hale getirilebileceğini gösteriyor. Acil durumlar için tasarlanmış bu çeşit mobilyalar, eğitim kurumlarının güvenlik anlayışını dönüştürmeyi hedefliyor.

Bu sarsıntı sığınak sırasının tasarımı, okullarda güvenlik anlayışının gelecekte nasıl değişebileceğinin bir göstergesi niteliğinde. Okul sıralarının bu dönüşümü, eğitim kurumlarının acil durumlara hazırlıklı olma yaklaşımlarını kıymetli ölçüde etkileyecektir.

Bu masa, okullarda güvenlik ve hazırlıklı olma konseptini yine tanımlayarak, öğrencilerin fizikî güvenliğini artırmanın yanı sıra psikolojik olarak da onları destekleyebilir.

Peki sizce bu çeşit dizaynların, okul idareleri tarafından nasıl desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiği konusunda ne cins adımlar atılabilir? Sarsıntı sığınak sırası üzere yenilikçi tahliller, okulların acil durumlara hazırlık anlayışında nasıl bir dönüşüm yaratabilir? Görüşlerinizi aşağıda paylaşabilirsiniz…

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu