Teknoloji

Nvidia’nın Steam Deck rakibi üzerinde çalıştığı sav ediliyor

Güvenilir teknoloji sızıntılarıyla bilinen Moore’s Law is Dead’e nazaran grafik kartı devi Nvidia, taşınabilir oyun aygıtı yapma konusunda önemli atılımlar yapıyor. Hatta argümana nazaran Nvidia, Steam Deck rakibi bir el konsolu geliştiriyor. Gelin argümanın ayrıntılarına birlikte göz atalım.

Nvidia, Steam Deck’e rakip olacak kendi taşınabilir oyun aygıtını yapıyor olabilir

Nvidia muhtemelen Steam Deck’i güçlendiren grafik süreç ünitesinin AMD tarafından geliştirilmesinden mutlu değil ve piyasaya kendi yumruklarını vurmak istiyorlar.

Hatta argümana nazaran Nvidia’nın üzerinde çalıştığı el konsolu, PlayStation Vita 2. Sony’nin yakın vakitte efsane el konsolunun devamını getirmek üzere bir planı olduğu söylentisi dolaşıyordu. Şayet iki söylenti de doğruysa, Sony’nin yeni el konsolunu Nvidia güçlendirecek.

YouTube’daki görüntülerinde Nvidia’nın premium bir taşınabilir oyun aygıtı üzerinde çalıştığını argüman eden bir YouTuber, bu konsol üzerinde Intel ile çalışabileceğini belirtiyor lakin bunun yıllar sonra gerçekleşeceğini söylüyor. Münasebetiyle, GeForce ekran kartlı bir Steam Deck rakibinin yakın bir vakitte ortaya çıkacağına dair çok umutlu olmayın deriz.

Şu anda Nvidia hali hazırda Nintendo Switch konsolunu destekliyor lakin bu, Steam Deck üzere her oyunu açabilen premium bir el konsolu değil. DLSS üzere özelliklerin dahil olduğu bir el konsolu, hakikaten çok satabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Nvidia bir el konsolu yapsaydı alır mıydınız? Niyetlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu