Teknoloji

Yapay zeka, Türkiye kentlerini çizdi! Malatya bildiğimiz gibi…

Son yıllarda teknolojinin kıymetli bir ilerleme kaydetmesiyle yapay zeka alanında önemli gelişmeler yaşandı. Bu bağlamda yapay zeka, televizyonlardan araçlara, toplumsal medya uygulamalarından cebimize sığabilecek boyutta olan telefonlara kadar yerleşti.

Yapay zeka ile artık fotoğraf de oluşturulabilmeye başlandı. Bunun için kullanılabilecek pek çok araç bulunuyor. Bunlar, etkileyici sonuçlar çıkarabiliyor. Biz de bunu test etmek için yapay zekaya Türkiye kentlerini çizdirdik. Pekala nasıl bir sonuç ile karşılaştık?

Yapay zeka, Türkiye kentlerini nasıl çizdi? İşte sonuçlar

Türkiye kentlerini çizdirmek için OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT aracını kullandık. DALL-E lisan modeli ile sunulan fotoğraf oluşturma yeteneğinden yararlandık. Aslında bu araç daha öncesinde bu yeteneğe sahip değildi. Sonradan yapılan güncellemeyle kullanıma sunuldu. Sonuç olarak ChatGPT, fotoğraf oluşturmak için kullanılan araçlardan biri haline geldi.

Şehir seçimini ise nüfusa nazaran yaptık. İstanbul’dan İzmir’e, Adana’dan Bursa’ya, Kayseri’den Konya’ya kadar birçok kenti çizdirdik. Birtakım fotoğraflar şaşkınlık yarattı. O halde lafı çok uzatmadan sizi yapay zekanın oluşturduğu görseller ile baş başa bırakalım.

İstanbul

Ankara

İzmir

Bursa

Adana

Yapay zeka çizdi: Gaziantep

Kayseri

Konya

Antalya

Mersin

Diyarbakır

Eskişehir

Denizli

Samsun

Şanlıurfa

Kahramanmaraş

Malatya

Hatay

İzmit

Manisa

Tokat

Zonguldak

Peki siz bu bahis hakkında neler düşünüyorsunuz? Yapay zekanın çizdiği fotoğrafları nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu