Teknoloji

Apple, Avrupa Birliği’ne direniyor!

Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe konulan Dijital Pazarlama Düzenlemesi, başta Apple olmak üzere birçok teknoloji devinin başını ağrıtmaya devam ediyor. Firmalar için birçok yeni mecburilik getiren bu düzenlemelerin etrafından dolanmak için lobicilik faaliyetlerine de giriştiği söylenen Apple, bilhassa iPhone’u öteki mağaza platformlarına açmayı zarurî tutan husustan epey rahatsız olmuş durumda. Şirketin en büyük gelir kalemlerinden biri olan App Store’un satışlarındaki muhtemel bir düşüş, Apple için felaket manasına gelebilir. İşte tüm detaylar…

Apple, Avrupa Birliği karşısında ne yapacak?

Apple iPhone aygıtları daha evvel hiç üçüncü parti uygulama mağazalarına açmak zorunda kalmamıştı. Münasebetiyle bu sürecin nasıl işleyeceği de büyük merak konusu oldu. AB vatandaşlarını koruduğunu argüman eden birliğin verdiği bu kararla kullanıcı güvenliğini tehlikeye attığını söyleyen Apple idaresi, 17 yıldır iOS platformunda zati hiçbir güvenlik açığının yaşanmadığını savunuyor. Ancak yeni jenerasyon muhafaza önlemlerini de devreye alacaklarını belirten idare, kullanıcı tecrübesini her şeyin üzerinde tuttuklarının bir defa daha altını çizdi.


Apple, yeni Avrupa Birliği kararları karşısında ne yapacak?

Dijital Pazarlama Düzenlemesi’nin iPhone kullanan AB vatandaşları ile öteki ülke vatandaşları ortasında bir eşitsizlik de doğuracağını belirten Apple, bu eşitsizliği ortadan kaldırabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını temin etti. Alınan bu karardan ötürü yeni bir defans sınırı oluşturması gereken şirketi, epeyce güç günler bekliyor diyebiliriz. App Store mağazasında aldığı büyük kurul sayesinde akıl almaz karlar sağlayan Apple’ın sıradaki atılımı merakla bekleniyor.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Avrupa Birliği’nin uygulamaya koyduğu yeni düzenleme ne kadar hakikat? Karşılıklarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle basitçe paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok kıymetli.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu