Teknoloji

iPhone ile ekran manzarası nasıl alınır?

Akıllı telefon kullanıcıları için ekran imajı alma özelliği, günümüzde bir oldukça kıymet arz ediyor. Bir oyunun heyecan verici bir anını, toplumsal medyada karşılaşılan ilgi cazip bir gönderiyi yahut bir web sayfasında göze çarpan kıymetli bir bilgiyi süratlice kaydetmek isteyenler için ekran manzarası almak, bir epey pratik oluyor. Apple ise yıllar içinde iPhone‘larda ekran manzarası özelliğini daha da kullanışlı hale getirdi. Pekala iPhone ile ekran manzarası alma nasıl yapılır?

iPhone ile ekran imgesi alma nasıl yapılır? (Adım adım)

Ekran manzarası alma özelliğinin kullanımı, her iPhone modelinde birebir değil. O denli ki Apple, Eylül 2017‘de tanıttığı Face ID‘ye sahip iPhone X ile birlikte özelliğin kullanımını değiştirdi. Biz nasıl yapabileceğinizi hem eski hem yeni modeller için de anlatacağız. Neyse ki bu sıkıntı bir süreç değil. Birinci başta sıkıntı gelebilir lakin daha sonrasında ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

iPhone 8 ve öncesi modellerde ekran imgesi nasıl alınır?


Sağ taraftaki düğme ve ana ekran düğmesi

iPhone 8 ve öncesinde tanıtılan modellerde ekran imajı almak için sağ taraftaki düğmeye ve ana ekran düğmesine birebir anda basmanız gerekiyor. iPhone X ve sonrasında çıkan modellerde ise yapmanız gereken kombinasyon farklı.

iPhone X ve sonrası modellerde ekran imajı nasıl alınır?


Sağ taraftaki güç düğmesi ve sol taraftaki ses düzeyi artırma düğmesi

Apple, iPhone X modeliyle birlikte ana ekran düğmesine veda etti. Bu bağlamda ekran imgesi alma özelliğinin kullanımı da değişti. iPhone X ve sonrasında tanıtılan modellerde ekran imajı almak için sağ taraftaki yan düğmeye ve sol taraftaki ses düzeyi artırma düğmesine birebir anda basmalısınız.

iPhone ile ekran imajı aldıktan sonra aldığınız manzara sol alt kısımda küçük fotoğraf olarak görünecektir. Bu resmi, üstüne tıklayarak Galeri üzerinden açabilirsiniz. Buradan düzenleme seçeneklerine erişebilirsiniz.

Ekran manzarası sol alt köşede gösterildiği sırada WhatsApp‘ı açıp, resmi tutup bir sohbete sürükleyebileceğinizi ve görselleri bu halde gönderebileceğinizi de belirtelim. Bu üzere pratik özellikler var.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu