Teknoloji

İngiltere yapay zekadan faydalanacak!

Gelen son bilgilere nazaran, İngiltere hükümeti idare sürecinde yapay zeka teknolojilerinden faydalanmaya karar verdi. Başbakan yardımcısı Oliver Dowden hususla ilgili yaptığı açıklamada, muhakkak yapay zeka araçlarını devreye sokarak bilhassa meclis görüşmelerinde ve müşavere heyetlerinde daha yüksek bir verimlilik elde edebileceklerini düşündüğünü söyledi.

Bu teşebbüsün, Başbakan Rishi Sunak’ın özel buyruğuyla başlatıldığı biliniyor. Sunak, yeni jenerasyon teknolojilerin faal olarak kullanılmasının ülkedeki genel üretkenliği büyük oranda artıracağını düşünüyor. Şimdi emekleme evresinde olan bu proje, şayet başarılı olursa başka birçok ülkeye örnek olabilir. İşte tüm detaylar…

İngiltere, yapay zeka imkanlarını devreye sokuyor

Radikal bir karara imza atan İngiltere hükümetinin, örneğin meclis görüşmelerinde kendilerine yöneltilen sorulara ChatGPT ve başka zeka asistanları aracılığıyla yanıt vereceği söyleniyor. Fakat bu karşılıklar yayınlanmadan evvel her vakit bir vazifeli tarafından itinayla denetim edilecek.


Yapay zeka hayatımızı nasıl değiştirecek?

Böylece kusur mümkünlüğünün en aza indirilmesi hedefleniyor. Ayrıyeten yapay zekanın şu an için rutin sorunlar için kullanılacağı, kritik değer taşıyan mevzularda ise şimdi devreye sokulmayacağı garanti edildi. Yapay zeka robotunun 20’den fazla memurun tam 3 ayını alan bir süreci, çok daha kısa bir müddette yerine getirebileceği öne sürülüyor.

Eğer bu savlar gerçek olursa, önümüzdeki devirde devlet kurumlarındaki birçok işçi de işini kaybedebilir. Bununla birlikte tüm idare süreçlerinin de büyük ölçüde hızlanacağı kestirim ediliyor. Yapay zeka teknolojilerinin öteki devlet kurumlarında kullanılması için de geniş çaplı bir çalışma başlatacaklarını açıklayan İngiltere idaresinin, bu teşebbüste başarılı olup olamayacağını vakit içinde göreceğiz.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce İngiltere’nin izlediği strateji hakikat mu? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok pahalı.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu