Teknoloji

İptal edilen Apple Car’ın ismi çok manidarmış

Apple’ın elektrikli otomobil projesi Apple Car, bu haftanın başlarında nazaran edildi. Yaklaşık on yıllık araştırma ve geliştirme sürecine son verildi. Teknoloji devi bu projeye tam 10 milyar dolar harcamıştı. Hiçbir vakit gerçek olmayacak bu projenin şirket içinde çok manidar bir ismi varmış.

Apple Car projesine şirket içinde “Titanik” diyorlar

Şirket içinde Apple Car projesinin ismi “Project Titan” olarak geçiyordu. Fakat projeye inanmayan ve hakikaten de olduğu üzere iptal edileceğini düşünen çalışanlar tarafından “Project Titanic” olarak anıldığı bildiriliyor.

Apple, resmen bir otomobil yapmaya çalıştığını hiçbir vakit kabul etmedi, lakin yıllar içinde birçok sızıntı ve iş ilanı, işin birçoklarını ortaya koydu. Proje, bir dizi işçi değişikliği ve Apple Car’nın tam olarak ne olması gerektiği konusundaki üst seviye konumlarda yaşanan uyuşmazlıklar sebebiyle engellenmiş üzere görünüyor.

Projeyi birinci başlatan kişi Zadesky Tesla’ya rakip olacak bir elektrikli araç yaratmak isterken, eski Apple dizayncısı Jony Ive, daha fazla otonom yeteneğe sahip bir otomobil yaratmak istemişti.

Apple’ın proje grubu 2.000’den fazla şahsa ulaştı. Grup, NASA ve Porsche üzere kuruluşlarda daha evvel istihdam edilmiş uzman mühendisleri içeriyordu. Problemli proje, sonunda aracın nasıl üretileceği üzere birçok zorluğun altında ezildi.

Ancak birtakım olumlu yanlar olduğu görünüyor, zira Apple Car projesinde yer alan kimi bireyler, Apple’ın otonom ve yapay zeka teknolojilerinden öğrendiklerini mevcut ve gelecekteki aygıtlarına aktarmayı planlıyor.

Ancak bunun 10 milyar dolar bedelinde olup olmayacağını söylemek için şimdi çok erken. Apple Car projesisinin şirket içindeki manidar ismi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu