Teknoloji

iOS 17.4 RC sürümü yayınlandı! İşte gelen özellikler

Apple, gelecek hafta iOS 17.4 sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Lakin iOS 17.4 için sabırsızlanıyorsanız, kararlı sürüm olan RC’yi indirebilirsiniz. Bu sürümle birlikte iOS 17.4 ile karşımıza çıkacak tüm özelliklerde karşımıza çıktı. İşte iOS 17.4 güncellemesi ve özellikleri.

işte iOS 17.4 RC sürümü ve özellikleri!

Apple, her yeni iOS güncellemesinde evvel geliştirici betaları ile seyahate başlıyor. Apple’da geliştirici hesabı alarak ulaşabileceğiniz bu sürümler gereğince kararlı olmuyor. Geliştirici beta sonrası ise iOS RC sürümü karşımıza çıkıyor. Pekala lakin nedir bu iOS 17.4 RC sürümü?

iOS 17.4 RC (Release Candidate) sürümleri muhtemel “Sürüm Adayları” olarak karşımıza çıkıyor. Şayet rastgele bir kıymetli sorun bulunmazsa, bunlar iki işletim sisteminin son sürümleri olarak karşımıza çıkıyor. Yani, Apple geliştirici hesabınız varsa birçok bireyden evvel iOS 17.4 sürümünü deneme talihine sahipsiniz.

iOS 17.4 RC sürümü ve özellikleri

Apple, öncelikle iOS 17.4 RC sürümüyle AB ülkeleri için farklı uygulama mağazası, Safari alternatifi tarayıcıları, üçüncü taraf ödeme tekniklerine müsaade vermek üzere özellikleri devreye aldı. Apple, iOS 17.4 RC sürümüyle Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now hizmetine de uygulama ile ulaşma imkanı vermeye başladı.

iOS 17.4 RC ile uygulama içi satın alma özelliği artık küçük oyunlara, chatbotlara ve eklentilere de açıldı. Apple iOS 17.4 güncellemesi ile yeni mantar, anka kuşu, limon, kırık zincir, yana baş sallama ve üst aşağı baş sallama emojilerini de devreye aldı. Ayrıyeten Apple, 18 yeni insan bedeni emojisi sağ ve sola dönük halde emojiler ortasına ekledi.

iOS 17.4 RC güncellemesi ile iMessage uygulaması için uçtan uca şifreleme özelliği geliyor. Fakat Apple, bu uçtan uca şifrelemenin kriptografik muhafazalı olduğunu açıkladı. Apple’a nazaran böylelikle iMessage WhatsApp, Telegram ve Signal’den daha korunaklı bir hale geliyor.

Apple Pil sıhhati için de değerli yenilikler yapıyor. Lakin bu güncelleme iPhone 15 ve 15 Pro modellerini kapsıyor. Bildiğiniz üzere iPhone modelleri yüzde 80 pil sıhhatine genelde 500 şarj döngüsü sonrası ulaşıyor. Apple, iOS 17.4 güncellemesi ile iPhone 15 serisi için 1000 şarj döngüsü sonrası pil sıhhatinin yüzde 80’e ulaşacağını açıkladı. Öbür iPhone modellere bu güzelleştirmenin gelip gelmeyeceği ise belgisiz.

iOS 17.4 RC sürümü ile gelen geliştirme ve yanılgı düzeltmeleri:

  • Müzik tanıma özelliği: Artık tanımladığınız müzikleri Apple Music Çalma Listelerinize ve Kitaplığınıza ve Apple Music Classical’a ekleyebiliyorsunuz.
  • Siri, bildirileri desteklenen rastgele bir lisanda sesli okuyabilmek için yeni bir seçenek sunuyor.
  • Çalınan Aygıt Müdafaası, yalnızca bilinmeyen pozisyonlarda değil, tüm pozisyonlarda daha fazla güvenlik seçeneğini destekliyor.
  • Ayarlar’da yer alan Pil Sıhhati, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinde pil döngü sayısını, üretim tarihini ve birinci kullanımı da gösterecek halde değişiyor.
  • Çağrı Tanımlama ile Apple tarafından doğrulanmış işletme ismini, logosunu ve departman ismini da görüntüleme imkanı karşımıza çıkıyor.
  • İşletmelere özel İletiler güncellemesi ile sipariş durumu, uçuş bildirimleri, dolandırıcılık ikazları yahut tercih ettiğiniz başka süreçler için emniyetli bilgiler de sağlayacak.
  • Apple Cash sanal kart numaraları, şimdi Apple Pay’i kabul etmeyen işyerlerinde numaranızı Wallet’tan yazarak yahut Safari Otomatik Doldurma özelliğini kullanarak Apple Cash ile ödeme yapmanızı sağlayacak.
  • Bul’da kişi fotoğraflarının boş olmasına neden olan bir sorunu gideriliyor.
  • Güncelleme çift SIM kullanıcıları için telefon numarasının birincilden ikincile değiştiği ve mesajlaştıkları bir küme tarafından görülebildiği bir sorunu da gideriyor.

iOS 17.4 RC sürümü nasıl yüklenir?

İlk olarak bir geliştirici hesabı açmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de Apple‘a her yıl 99 dolar ödemeniz gerekiyor. Natürel Türkiye fiyatı üzerinden almak istediğiniz vakit çok daha ucuza geldiğini belirtelim.

Fakat halihazırda bir geliştirici hesabı kullanıyorsanız iOS 17.4 RC sürümünü burayı tıklayarak Apple Developer Center üzerinden indirebilirsiniz. Akabinde aygıtınıza uygun profil indikten sonra, Sistem Tercihleri bulunan Yazılım Güncelleme kısmından yükleme süreçlerini tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca bunun yerine buraya tıklayarak betaprofiles sayfasına giderek iOS aygıtınızı yapılandırabilirsiniz. Akabinde da Ayarlar>Profil seçeneklerini izleyerek ekranda karşınıza çıkan talimatları izleyebilirsiniz. Bunlar ise şu halde:

  • Yukarıda linkini paylaştığımız betaprofiles sitesine gidin.
  • iOS 17.4 beta profilini “iOS 17.4 Download” seçeneği üzerinden indirin.
  • iPhone’unuzdan Ayarlara girin.
  • Profiller seçeneğine tıklayın.
  • Profil Yükle seçeneğine dokunun.
  • İndirdiğiniz belge yüklendikten sonra aygıtı tekrar başlat seçeneğine tıklayın.
  • Cihazınız açıldıktan sonra Ayarlar’a tekrar girin.
  • Önce Genel, akabinde Yazılım Güncelleme seçeneklerini tıklayın.
  • Son olarak burada karşınıza çıkan İndir seçeneğini tıklayın.

Not: Mümkün bir data kaybına karşı ilgili yüklemeyi 2. aygıtınıza yüklemeniz ya da cihazınızdaki bilgileri yedekledikten sonra kurmanız tavsiye ediliyor.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu