Teknoloji

Apple, elektrikli arabadan neden vazgeçti?

Apple, uzun müddettir devam eden lakin bilinmeyen tutulan elektrikli araba projesini resmen iptal etti. Şirket içerisinde Project Titan olarak da isimlendirilen elektrikli aracın, büsbütün otonom olması bekleniyordu. Apple Car ile ilgili tüm ayrıntıları ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan ve teknoloji editörü Erdi Özüağ kıymetlendirdi.

Apple elektrikli arabasının akıbeti belirsiz

Salı sabahı gerçekleştirilen bir toplantı sonrasında Apple Car’ın iptal edildiği belirtildi. Bu, projedeki 2 bine yakın çalışanı etkiledi. Project Titan birinci olarak 2014 yılında büsbütün elektrikli bir Tesla rakibi geliştirme maksadıyla başlatıldı. Yıllar içinde proje tekraren liderlik değişikliğine uğradı.

Apple idare heyeti ise bu projenin nitekim var olup olmadığını pahalandırmak için artan bir baskı altına girdi. Lakin yaklaşık on yıllık geliştirme sürecinin ve harcanan milyarlarca doların akabinde, Apple hala ticari bir araç piyasaya sürmekten uzaktı.

Project Titan’ın iptal edilmesinin bir modülü olarak Apple, önümüzdeki günlerde çalışanların birçoklarını işten çıkaracak. Buna nazaran çalışanların yapay zeka ve otomotiv bilgi-eğlence sistemine transfer edilmesi de mümkün görünüyor.

Sektördeki uzmanlar; Apple’ın otomotiv alanındaki yetenekleri kendine çekmekte ve elinde tutmakta zorlandığını lisana getirdi. Doug Field üzere pek çok yöneticinin rakip firmalara geçtiği de biliniyor.

Elon Musk’ın da bu habere sessiz kalmadığını belirtelim. X’te yaptığı paylaşımda Apple Car için “üzüldüğünü” gösteren emojiler paylaştı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu