Teknoloji

Google, Microsoft’a savaş açtı!

Silikon Vadisi tekrar bir monopol tartışmasıyla sarsıldı. Microsoft ile ilgili büyük suçlamalarda bulunan Google, şirketin bulut bilişim sistemleri alanında monopolleşmeye çalıştığını, devlet kurumlarının bu duruma ivedilikle bir dur demesi gerektiğini söyledi. Google’ın üst seviye yöneticilerinden Amit Zavery ise, Microsoft’un daha evvelden öteki bölümlerde yaptığı üzere bulut bilişimde de tek büyük güç olmayı amaçladığını sav etti.

Firmanın müşterilerine başka seçenekleri denemeleri için rastgele bir imkan tanımadığını söyleyen Zavery, bunun uzun devirde kullanıcıların aldığı hizmetin kalitesini de düşüreceğini belirtti. Bu açıklamaların ana gayesinin, bilhassa Avrupa Birliği’nin Microsoft üzerinde çeşitli soruşturmalar yapması olduğu konuşuluyor. İşte tüm detaylar…

Google, Microsoft için sert kelamlar söyledi

İnternet aramalarının %80’inden fazlasını kapsayan Google’ın, diğer bir şirketi inhisar olmaya çalışmakla suçlaması bölümdeki birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Microsoft’un Azure platformunun yapay zeka teknolojilerini de benimsemesiyle birlikte çok daha güçleneceği, böylelikle başka teknoloji devlerine pek alan bırakmayacağı öngörülüyor. Şirketin son devirde bilhassa yapay zeka yatırımları sonucunda pahasına değer katması, rakiplerini hayli korkutmuş durumda.


Google ile Microsoft ortasındaki savaş nereye gidiyor?

Google’ın yaptığı suçlamaların, hukuk etraflarında de yankı bulduğunu söyleyebiliriz. Amerika Federal Ticaret Kurulu ve Avrupa Birliği, Microsoft ve öbür önde gelen bulut bilişim firmaları için kapsamlı bir monopol soruşturması açmış durumda. Firma bu suçlamalara şimdi bir karşılık vermiş değil. Ancak günün sonunda, tüm bu gelişmelerin kullanıcıların faydasına olmasını temenni ediyoruz.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google’ın uyguladığı strateji gerçek mu? Microsoft bu durum karşısında ne atılım yapmalı? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolay kolay paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok kıymetli.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu