Teknoloji

Microsoft Paint, Midjourney gibisi özellik alıyor!

Microsoft, Paint için son vakitlerde birtakım yapay zeka özellikleri üzerinde çalışıyor. Daha evvel Dall-E dayanaklı bir görsel yaratma özelliği sunan Microsoft, artık de gerçek vakitli bir tecrübe sunmak istiyor. İşte Paint için yeni manzara oluşturma aracı.

Microsoft Paint için yeni manzara oluşturma aracı

Windows sızıntılarıyla bilinen bir Twitter kullanıcısı, Microsoft’un Paint uygulaması için planladığı yeni özellikleri ortaya çıkardı. Dall-E ve Midjourney üzere araçlara emsal formda, kullanıcıların gerçek vakitli olarak sanatsal imgeler oluşturmasına müsaade verecek.

“LiveCanvas” olarak isimlendirilen bu özellik, Paint kullanıcılarının çizim yahut eskiz yapmasına imkan tanıyacak. Paint ayrıyeten farklı bir pencerede fotoğraflara ek detaylar, dokular yahut geliştirmeler oluşturmaya da müsaade verecek.

Microsoft, son vakitlerde Paint’e daha fazla odaklanmaya başladı. Uygulama halihazırda birtakım temel yapay zeka manzara oluşturma araçları içeriyor, lakin gerçek vakitli ve etkileşimli bir seçenek şimdi sunulmuyor.

LiveCanvas, hem acemi sanatkarların hem de meraklı kullanıcıların yapay zekadan yararlanarak manzara oluşturmasına kapı aralayabilir. Öte yandan sanatkarlar ise vizyonlarını artırmak için yapay zekadan yardım alabilir.

Herhangi bir tarih yahut ekran manzarası verilmediği için detaylar şimdi bilinmeyen. Lakin bu üslup bir özelliğin dahil edilmesi, Paint’i Windows’ta manzara oluşturmak için en uygun araçlardan biri haline getirecek.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Karşılıklarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolay kolay paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için bedelli.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu