Teknoloji

Tesla’ya rakip olacaktı! Apple Car resmen iptal edildi

Apple uzun müddettir konuşulan elektrikli aracının geliştirilmesine son verdi. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere nazaran, yıllardır devam eden projenin kaynakları farklı teşebbüslere kaydırıldı. Bu atılım, Apple’ın on yılı aşkın müddettir devam eden “Apple Car” eforunun sonunu işaret ediyor.

Apple Car grubu dağıtıldı

Bloomberg’de yer alan habere nazaran Apple Operasyon Direktörü Jeff Williams, 2 bin kişilik gruba Apple Car projesinin iptal edildiğini söyledi. Çalışmalarda yer alan mühendis ve tasarım takımının ise farklı projelere alınacağı belirtildi.

Birçok proje takımı üyesi, John Giannandrea liderliğinde üretken yapay zeka üzerinde çalışmak üzere Apple’ın yapay zeka kısmına transfer edilecek. Bununla birlikte, bir dizi donanım mühendisi ve araba dizayncısı ise rolleri ortadan kaldırıldığı için işten çıkarmalarla karşı karşıya kalacak.

Apple’ın yıllar evvel epey gelişmiş otonom teknolojiye sahip, kendi kendine giden elektrikli araba geliştirmek istediği biliniyordu. Lakin son yıllarda şirket maksatlarını küçülttü ve kısmi otonom fonksiyonlarına sahip klasik bir elektrikli araç hedefledi.

Apple Car isimli projenin, Tesla ile rekabet edebilmek için 2026 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Lakin son vakitlerde yaşanan yönetici kayıpları, şirkete değerliye mal olmuş üzere duruyor. On yılı aşkın Ar-Ge harcamasında vizyonu sürdürmekte zorlandı.

Elon Musk’ın da bu habere sessiz kalmadığını belirtelim. X’te yaptığı paylaşımda Apple Car için “üzüldüğünü” gösteren emojiler paylaştı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu