Teknoloji

Nvidia CEO’sundan yazılımcıları korkutan açıklama!

Radikal kişiliğiyle tanınan Jensen Huang, yeniden olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Yapay zeka teknolojilerinin gelişimiyle birlikte kodlama evresinin bittiğini tez eden Nvidia CEO’su, böylelikle daha yararlı işlerle uğraşabileceğimizi söyledi.

Gençlere kodlama öğrenmelerini nasihat eden teknoloji otoritelerinin tersine Huang, bu işi artık yapay zekalı robotların yapacağını, hasebiyle insanların bu aktiviteye baş yormaması gerektiğini savunuyor. Bilhassa biyoloji ve tarım alanında gidilecek çok yol olduğunu söyleyen CEO, bu gelişmenin bize yeni kapılar açacağını öne sürdü. İşte tüm detaylar…

Nvidia CEO’su: Kodlama dönemi bitti!

Yapay zeka ihtilali sayesinde artık herkesin birer kodlama uzmanı olacağını da kelamlarına ekleyen Huang, böylece beşerler ortasındaki fırsat eşitsizliğinin ortadan kalkacağını, daha eşitlikçi bir toplum yapısına kavuşacağımızı belirtti.


Sizce Nvidia CEO’su haklı olabilir mi?

Başarılı CEO artık ülkelerin de kendilerini değiştirmesi gerektiğini, yapay zekanın klasik birçok tekniği büsbütün atıl hale getirerek, tüm idare süreçlerini baştan aşağı değiştireceğini öngördüklerini açıkladı.

Fakat Huang’ın bu açıklamalarının ziyadesiyle haddini aştığını, kodlama öğrenmeye çalışan gençlerin geleceğine ziyan verdiğini düşünenler de mevcut. CEO’nun kendi hayal dünyasında yaşadığını argüman eden birtakım bireyler, robotların insanların yaptığı her şeyi yapamayacağını ve kodlamanın daha uzun müddet hayatımızın değerli bir modülü olacağını savunuyor. Günün sonunda, kimin haklı olduğunu vakit içinde göreceğiz.

Peki siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Jensen Huang’ın haklılık hissesi var mı? Kodlamanın geleceği ne olacak? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle basitçe paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok kıymetli.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu