ChatGPT Android’de Bir Ana Ekran Widget’ı Kazanıyor
OpenAI şirketi tarafından geliştirilen üretken yapay zeka temelli sohbet botu ChatGPT, Android tarafında güzel bir güncelleme alıyor olacak. Mishaal Rahman tarafından aktarılan bilgiye göre, Android kullanıcıları için ChatGPT uygulamasına 1.2024.052 sürümüyle beraber bir ana ekran widget’ı ekleniyor duruma geliyor.
Bu seçenekle birlikte sohbet botuna ana ekrandan hızlı şekilde erişim sağlanabiliyor, sistemi sık sık kullananlara özel bir kolaylık getiriyor. Herkese önümüzdeki günlerde açılacak widget, kompakt yapıda (4×2) ölçülerinde ve metin ile görsel yanında hızlı sesli etkileşim de sunmakta.
ChatGPT bu dönem birçok farklı konuda gündeme geldi. Örneğin arka planda ne üzerine çalışıldığı tam olarak halen bilinmiyor. Fakat geçtiğimiz günlerde ChatGPT sisteminin altyapısında yaşanmış bir teknik bir sorun, sohbet botunun verdiği cevaplarda adeta ‘saçmalamasına’ neden oldu. Bir anda farklı dillerde yanıtlar vermeye başlayan, aynı cevap dahilinde kendi kendisini defalarca düzeltmeye çalışan ve bir takım garip döngülere giren sistem insanları şaşırttı. Ayrıca birçok kullanıcıyı da güldürdü, bazı kullanıcıları ise bu duruma ürktü.
Yaşanan bu aksilikle alakalı, şikayetleri ve kullanıcı bildirimlerini gören OpenAI tarafı ise “ChatGPT sisteminden gelen beklenmedik yanıtlarla ilgili raporları araştırıyoruz.” Şeklinde konuşarak ekledi: yaşanan sorunu sonrasında büyük oranda ortadan kaldırdı. İlk defa bu tarz bir sorunla gündeme gelmeyen sistem, sürekli olarak geliştirilmekte ve zaman zaman böyle değişik durumları kullanıcılarına yansıtabiliyor.
Microsoft ve OpenAI Hackle İlgili Konuları Birlikte Çalışıyor
Yapay zeka sistemi bundan öncesinde “Hacker’lar siber saldırılarını geliştirebilmek için ChatGPT kullanıyor” söylentileri ile gündeme gelmişti. Bu aslında büyük bir sürpriz niteliği taşımıyordu. Çünkü ChatGPT gibi sistemler büyük yararları yanında kötü anlamda birçok farklı kapıyı aralayabiliyor. İstenmeyen durumlar da ise ciddi zaman kazandırabiliyor.
Microsoft ve OpenAI bir açıklamasında; “Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran” destekli grupların belirledikleri hedefleri araştırmak için kullanılıyor. Hack sürecinde kullandığı komut dosyalarını geliştiriyor ve hepsinden önemli sosyal mühendislik teknikleri oluşturmak amacıyla ChatGPT gibi araçları kullandıklarını tespit ettiklerinin altını çiziyor.
Microsoft ve OpenAI şirketleri henüz GPT-4 gibi LLM’leri kullanan herhangi bir önemli saldırı tespit etmediklerini söylüyor. Ancak hack gruplarıyla ilişkili tüm hesapları kapattıklarını da vurguluyor. Günümüzde sohbet botları veya büyük dil modelleri üzerinde çalışan her markanın bu konuya büyük önem vermesi gerekmekte. Özellikle açık kaynak büyük dil modellerinde bu durumlara karşı özel güçlü koruma sistemlerinin olmasını da yanında getiriyor.
Kaynak: İndir