Oyun

Nintendo Switch 2 çıkış tarihi ortaya çıktı!

Nintendo Switch, taşınabilirliği ve farklı ekranlara kolaylıkla bağlanılabilmesi sayesinde dünyanın en çok satan oyun konsolları ortasında yer alıyor. 2017 yılında piyasaya sürülen konsol, her ne kadar Türkiye’de pek de tanınan olmasa da yurt dışında büyük bir ilgi görüyor.

Tabii oyuncuların büyük bir ilgisi olunca firmanın yeni bir model piyasaya sürmesi bekleniyor. Yakın vakitte paylaşılan yeni bir rapor ise Nintendo Switch 2‘nin ne vakit çıkacağına dair bilgiler ortaya çıktı.

Nintendo Switch 2 çıkış tarihi ne vakit?

Geçtiğimiz günlerde kesimde emniyetli bir kaynak tarafından paylaşılan bilgiler, Nintendo Switch 2 çıkış tarihi için önümüzdeki yılın başını işaret etmişti. Kısa müddet evvel ortaya çıkan bir rapor da bunu destekledi.

Japonyalı Nikkei tarafından paylaşılan rapora nazaran Nintendo Switch 2‘nin tanıtım lansmanı Mart 2025‘te gerçekleşecek. Mevcut bilgilere nazaran şirket, bu tarihe kadar kâfi stok ölçüsünü sağlayacak ve ses getiren bir lansman için hazırlık yapacak.

Beklenen Nintendo Switch 2 özellikleri

Geçmiş raporlara nazaran Nintendo Switch 2, 8 inç boyutunda LCD ekrana sahip olacak. Bununla birlikte NVIDIA Tegra 239 işlemcisinden güç alacak. Grafik tarafındaysa Ray Tracing takviyesi olacakken, 1080p oyun oynama imkanı tanıyacak.

8 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla gelecek oyun konsolunun NVIDIA‘nın imaj ölçekleme teknolojisi olan DLSS 2 için de takviyeye sahip olması bekleniyor. Son olarak Nintendo Switch 2 fiyatı içinse 400 dolar formunda savlar var.

Beklenen Nintendo Switch 2 özellikleri şu halde sıralandı;

Özellik Değer
Ekran 8 inç – LCD
İşlemci Nvidia Tegra 239
Grafik Ray Tracing desteği
1080p oyun oynama
RAM 8 GB – LPDDR5
Depolama 64 GB
DLSS DLSS 2
Fiyat 400 dolar (Tahmini)

Peki siz bu bahis hakkında neler düşünüyorsunuz? Nintendo Switch 2 modelinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu