Teknoloji

Qualcomm MWC’de muştuyu verdi! Yeni yapay zeka özellikleri geliyor

Özellikle Snapdragon işlemcileriyle Android platformunu domine eden Qualcomm, bu defa de yapay zeka alanındaki yatırımlarıyla gündeme geldi. Geçtiğimiz yıldan beri bu alanda ağır Ar-Ge faaliyetlerine girişen firma, MWC 2024 etkinliğinde en yeni teknolojilerini sergileme imkanı bulacak.

Son jenerasyon amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3’ün yapay zeka teknolojilerinden gücünü alan sesli düzenleme, görsel oluşturma ve asistan özelliği aslında herkesi epeyce şaşırtmıştı. Şirket, bunların yanına yeni özellikler de ekleyecek üzere görünüyor. İşte en değerli detaylar…

Qualcomm yapay zeka alanına yük verecek

Qualcomm mühendisleri, LLaVa ismi verilen lisan algoritması temelli yapay zeka asistanını, akıllı telefon işlemcilerinde tam performanslı olarak çalıştırmanın yolunu buldu. ChatGPT’ye hayli benzeyen bu sohbet robotunun, taşınabilir tecrübesi gözle görülür biçimde güzelleştirecek.

Ayrıca robotun yalnızca yazıları değil, görselleri de muvaffakiyetle işleyebileceği belirtilmekte. Devasa bir bilgiyi içinde barındırdığı argüman edilen sohbet robotunun, çok az güç tükettiği ve kullanıcı saklılığına son derece kıymet verdiği söyleniyor.

Tüm yapay zekalı asistan hizmetinin işlemcide fiziki olarak bulunması sayesinde bilgi güvenliği artarken, sunulan birçok şahsileştirme imkanıyla birlikte kullanıcıların gereksinim duydukları bilgiye ulaşmaları çok daha kolay hale gelecek.

Ancak LLaVa’nın Snapdragon işlemcili aygıtlarda herkes tarafından fiyatsız mi kullanılacağı, yoksa ekstra bir fiyat mi gerektireceği şu an için muhakkak değil. Şirketin önümüzdeki devirde bilhassa görsel oluşturma alanında birçok devrimsel yenilik yapacağı tez ediliyor. Günün sonunda bu yeniliklerin kullanıcıların faydasına olmasını umuyoruz.

Peki siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Qualcomm yapay zeka stratejisi gerçek mu? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok pahalı.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu