Teknoloji

Apple, kameralı AirPods ve akıllı gözlük için gaza bastı!

Apple, giyilebilir teknoloji pazarındaki hissesini büyütmek istiyor. Şirket, Apple Watch’un ötesinde öteki aygıtlar sunmak istiyor. Bunlar ortasında kameralı AirPods ve yapay zeka takviyeli akıllı gözlük projesi bulunuyor.

Kameralı AirPods test aşamasında

Bloomberg editörü Mark Gurman tarafından hazırlanan yeni bir rapora nazaran Apple, giyilebilir aygıtlar için yeni dizaynlar üzerinde çalışıyor. Apple Watch’un ötesine geçmek isteyen şirketin, aygıtlarına farklı yetenekler kazandırmak istediği belirtildi.

Gurman, Amazon Echo Frames ve Meta Ray-Ban Stories’e misal bir akıllı gözlükten bahsetti. Argümana nazaran bu gözlük, iPhone’a gereksinim duymadan kullanıcı sorularını yanıtlamak üzere temel özellikleri destekleyecek. Yapay zeka takviyeli olmasıyla da asistanı misyonu görecek.

Ancak bu projenin, Vision Pro’dan farklı olarak artırılmış gerçeklik sistemine sahip olmayacağı belirtildi. Yani Vision Pro’ya alternatif olarak geliştirilmesiyle Apple’ın farklı bir pazarı hedeflediğini gösteriyor.

Buna ek olarak, Apple’ın düşük çözünürlüklü kameraları AirPods’a entegre etmek istediği de belirtildi. Kod ismi B798 olan proje; gözlük gerektirmeden fotoğraf ve ses kombinasyonu yoluyla yapay zeka ve sıhhat özellikleri sunmayı amaçlıyor.

Yapay zeka sisteminin kullanıcılara baktıkları objelerle ilgili soruları yanıtlaması ve sadece kulaklıklar aracılığıyla sıhhat ölçümleri yapması isteniyor.

Akıllı gözlük ve kameralı AirPods’un şimdi test evresinde olduğunu ve etkin olarak geliştirildiğini belirtmek gerekiyor. Yani Apple’ın yakın vakitte bu şekil bir eser çıkarma mümkünlüğü epeyce düşük.

Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu