Teknoloji

iOS 18 ile iPhone arayüzü baştan aşağı değişiyor!

Apple, iOS arayüzünde 10 yılı aşkın müddettir değişiklik yapmadı. Her yeni sürümde küçük revizyonlara giden Apple, iOS 18 ile büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Şirket içerisinden alınan bilgiler, son yılların en büyük revizyonuna işaret ediyor.

iOS 18, iPhone’un en büyük güncellemesi olacak

Bloomberg editörü Mark Gurman tarafından hazırlanan son rapora nazaran Apple, on yılı aşkın bir mühlet sonra birinci kere, iOS dizaynını değerli ölçüde güncellemek için çalışıyor. Gurman, Apple’ın iOS’un dizaynını değiştirmek için “gerçekten çalıştığını” lisana getirdi.

Detaylar şimdi belgisiz olsa da, şirketin bu yılın başından beri kıymetli adımlar attığı belirtildi. Apple’ın bu adımı, iPhone ve iPad kullanıcılarının evvelki iOS sürümlerine kıyasla bariz biçimde farklı bir arayüz bekleyebileceği manasına geliyor.

iOS’un son büyük görsel revizyonu 2013 yılında, daha düz ve çağdaş bir tasarım lisanıyla yapılmıştı. iOS 7 ile düz simgelere ve sade bir temaya geçiş yapan Apple, 10 yılı aşkın müddet sonra bu arayüzden de vazgeçmeye hazırlanıyor.

Bazı kullanıcılar iOS 18’in, Vision Pro’ya güç veren visionOS’tan ilham alacağını varsayım ediyor. Fakat Gurman ise iOS 18’in “tamamen elden geçirme” kadar ileri gitmeyeceğini söyledi. Apple’ın evvelki ince ayarların düzeyini artıracağını belirtti.

Resmi sürüm için Haziran ayında düzenlenecek WWDC’yi beklememiz gerekiyor. Yaz ayı boyunca beta programıyla dağıtılacak iOS 18; iPhone 16 lansmanıyla birlikte kararlı sürümde çıkacaktır.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolay kolay paylaşabilirsiniz.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu