Teknoloji

iPhone’larda Dinamik Ada bu türlü görünebilirdi!

iPhone 14 Pro serisiyle hayatımıza giren Dinamik Ada, birçok iPhone kullanıcısının severek kullandığı değerli bir özellik. Fakat Apple, 2022 yılında tanıttığı Dinamik Ada özelliği için farklı dizaynlar da denemiş. Doğrusu paylaşılan birtakım Dinamik Ada tasarımı örnekleri nitekim de kullanışsız görünüyor.

iPhone 14 Pro için Dinamik Ada tasarımı örnekleri ortaya çıktı

Apple, bir özelliği geliştirmeden ve son haline getirmeden evvel tabiri caizse kırk elekten süzüyor. MacRumors’un ortaya çıkardığı eski Dinamik Ada dizaynları bu manada özelliğin nereden nereye geldiğini gösteriyor.

Apple’ın yıllarca çentikten vazgeçmeye çalıştığı ve bir alternatif düşündüğü sızıntıları karşımıza çıkıyordu. Bildiğiniz üzere Apple, birinci olarak iPhone X modeliyle hayatımıza çentik dizaynını getirdi. Birinci vakitlerde çok eleştirilen çentik, bir müddet sonra iPhone modelleriyle özdeşleşti. Pekala Apple, daha evvel nasıl Dinamik Ada dizaynları denedi?

Apple birinci olarak fizikî çentiğe ek olarak açılıp kapanabilen bir dinamik ada tasarımı yaptı. Daha çok Android modellerde görünen açılır yan menülere benzeyen bu tasarım hiç bir vakit gerçek olmadı. Öbür bir model ise bir periyot Androidlerde de çok rastladığımız çentiğin siyah bildirim ekranı ile kapatılması tahliliydi.

Ancak Apple, bu tahlili de hiçbir vakit benimsemedi. Ortaya çıkan öbür dizaynlar ise son devir ortaya çıkan Dinamik Ada dizaynına daha çok benziyor. Bu dizaynlarda Dinamik Ada için tüm üst kısmı kaplama üzere alternatifleri görüyoruz. iPhone 14 Pro ile gelen Dinamik Ada tasarımı bugün bildirimlere nazaran esnek boyutlarda karşımıza çıkıyor. Apple’ın ise birinci başlarda küçük ve büyük dizaynlar denediği ortaya çıkıyor.

Apple iPhone 15 modellerinde ise Dinamik Ada özelliğini tüm modellere getirdi. Varsayımlar firmanın FaceID ve sensörleri büsbütün ekran altına alacağı istikametinde. Lakin bunun iPhone 16 modellerine yetişip yetişmeyeceği net değil. Ayrıyeten Apple’ın bu değişim sonrası iPhone modellerinden Dinamik Ada özelliğini kaldırıp kaldırmayacağı da merak konusu.

Peki siz iPhone Dinamik Ada tasarımı örneklerini nasıl buldunuz? Bunlardan birini deneyimlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu