Teknoloji

Tinder, ChatGPT ile yapay zeka devrine girdi! Yeni özellikler geliyor

Tinder, Hinge, OkCupid ve neredeyse tüm tanınan flört uygulamalarının sahibi olan memleketler arası konglomera Match Group, OpenAI ile kıymetli bir paydaşlık imzaladı. Şirket, “çalışma ile ilgili görevlerde” çalışanlara yapay zeka yardımı sağlayacağını belirterek birkaç detay paylaştı.

Tinder, ChatGPT ile yapay zeka çağına adım atıyor

Flört devi, uygulamalarında yapay zekayı “gerçekten her şeyin içine” sıkıştırmak için uzun vadeli bir planının olduğunu söylüyor. ChatGPT’yi çalışanlarının günlük sorumluluklarına dahil etmek, online flörtü yapay zeka odaklı bir işletmeye dönüştürme yolunda atılan birinci büyük adım.

Şirket, Match Group’un Kurumsal İrtibat takımı tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla yeni iştirakini kutladı. Açıklamada, güya kurumsal strateji hakkında kendi hislerine sahipmiş üzere, AI tarafından kaleme alınmış üzere görünen alıntılar bulunuyor.

Anlaşma, açıklanmayan bir ölçü karşılığında satın alınan 1000 ChatGPT Kurumsal lisansını içeriyor. Şirket, yapay zekayı irtibat, kodlama, tasarım, tahlil, şablonlar oluşturma ve öteki tekrarlayan misyonları ortadan kaldırmak için kullanmayı planladığını belirtiyor.

ChatGPT yapay zeka özelliğiyle Tinder, inanç ve güvenlik gayretlerini güçlendiriyor

Match Group’un Baş Teknoloji Sorumlusu Will Wu, yapay zekayı kullanmanın “günlük misyonlarımıza bir tutam sihir eklemek üzere olduğunu” söylüyor. Wu, bunun tam manasıyla bir “tamamen iş kültürü devrimi” manasına geleceğini vaat ediyor.

Bir Match Group sözcüsü, şirketin son devrinin birçoklarında itimat ve güvenlik gayretlerini güçlendirmek, eşleştirme algoritmalarını geliştirmek ve çeşitli başka gayeler için yapay zekayı kullandığını belirtti. Lakin yapay zekayı her şeyin içine eklemek, kullanıcıların flört hayatları üzerinde astronomik güce sahip bir şirkete büyük bir değişiklik getiriyor.

Şubat ayının başlarında, bir adamın Tinder’da 5.000 bayanla ChatGPT aracılığıyla konuştuğu bildirildi. Bu durumun, Match Group’un siyasetlerini ihlal etmediği bildirildi. Bunun, en kıymetli yapay zeka prensibi olan “otantikliği teşvik etmek” olduğu belirtildi.

Bir şirket sözcüsü şirketin Tinder ve Match Group’un yapay zekayı flörtü daha âlâ hale getireceğine inandığını söyledi. Aslında, Match Group, sohbet başlatıcılarını yazmak yahut buluşma fikirleri önermek üzere misyonları yerine getirebilecek kendi yapay zeka araçlarını oluşturmayı keşfetmek istiyor.

Bu da bir dahaki sefer flört uygulamasında biriyle sohbet ederken kendinize sormanız gerekebileceği manasına geliyor: Bir robotla mı flört ediyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu