Teknoloji

Nvidia CEO’su, dünyanın en zengini mi olacak?

Son devrin tanınan şirketlerinden Nvidia, elde ettiği yüksek karlılıkla CEO konumunda bulunan Jensen Huang’ı da güçlü etmiş durumda. Şirketin kısa müddette devasa formda artıran piyasa kıymeti sayesinde, elinde bulundurduğu paylar hayli paha kazandı.

Huang’ın sahibi olduğu yüzde 3.5’lik Nvidia paylarının, ona yaklaşık 70 milyar dolarlık bir servet getirdiği konuşuluyor. Beklendiğinden daha da büyük son çeyrek dataları yakalayan firma, bu nedenle sırf tek bir günde yüzde 22 pahalanmıştı. İşte tüm detaylar…

Nvidia, CEO Huang’ı varlıklı etti!

Jensen Huang’ın kurucuları ortasında olduğu Nvidia, 2022 yılından bu yana tam 5 katlık bir piyasa artışı yakaladı. Bu artışın en önemli sebebinin ise, şirketin yapay zeka trendini tam vaktinde yakalaması ve bu alanda büyük yatırımlar yapması olduğu söyleniyor.


Nvidia, büyümeye son gaz devam ediyor!

Güncel olarak dünyanın en varlıklı 21. insanı pozisyonuna gelen Huang, biraz daha gelir elde ederse çabucak önündeki yer alan Julia Flesher Koch’u geride bırakıp en varlıklı 20 insan ortasında girebilir. Nvidia’nın bu yükseliş trendini, daha uzun bir müddet sürdüreceğini sav edenler mevcut. Şayet bu durum gerçek olursa, sahip olduğu payları elinde tuttuğu takdirde Huang birkaç yıl içinde dünyanın en güçlü insanı bile olabilir.

Yapay zeka trenine erken binerek rakipleri karşısında büyük bir avantaj yakalayan firmanın, özel tasarım çiplerine artan talebi karşılamakta zorlandığı konuşuluyordu. Artık birçok farklı alanda kullanılması kaçınılmaz olan bu çipler, Nvidia’yı daha çok güçlü edecek üzere görünüyor.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Nvidia’nın stratejisi hakikat mu? Huang servetini korumak için ne yapmalı? Karşılıklarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolay kolay paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok bedelli.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu