Teknoloji

Google Hisse, bir ülkeden daha çıkıyor!

Çevrimiçi ödeme sistemi Google Hisse, Amerika operasyonunu da bitirmeye karar verdi. 4 Haziran itibariyle yürürlüğe girecek bu kararla birlikte, sistem yalnızca Singapur ve Hindistan’a özel olacak. Böylelikle, Google Pay’in Google Wallet’a dönüşme süreci de neredeyse tamamlanmış oluyor. Pay’i daha da kolaylaştırmak isteyen Google, 2022 yılından itibaren Wallet markasını benimsemişti. 180 farklı ülkedeki kullanıcıların alışveriş tecrübesini güzelleştirmeye çalışan bu sistemin, önümüzdeki devirde giderek daha fazla yaygınlaşması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

Google Hisse, Amerika macerasını sonlandırıyor!

Google’ın ödeme formülü dalında epey zorluk çektiğini söyleyebiliriz. Birinci etapta Apple Hisse ile büyük bir rekabete giren Google Pay’in, rekabetten sıyrılmak için daima bir değişim içinde olması ve karmaşık özellikler sunması, birçok kullanıcıyı uygulamadan soğutmuştu. Ama Wallet’a olan büyük yatırım ve sistem arayüzü konusunda gösterilen hassasiyet sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların tekrar cezbedilmesi bekleniyor.


Google Hisse, Amerika operasyonlarını yakın vakitte sonlandıracak!

Google Wallet yalnızca kolay bir ödeme aracı olarak kalmayıp; birçok ülkede ulaşım kartı, pasaport, kimlik ve ehliyet üzere resmi evrakların de yerine geçebiliyor. Türkiye’de ise kimi hukuksal düzenlemelerin, Wallet’ın uygulama alanını epeyce kısıtladığını söyleyebiliriz. Bilhassa son devirdeki şahsî data sızıntılarının da tesiriyle, birçok devlet çevrimiçi ödeme araçlarına büyük bir kuşkuyla yaklaşmaya başladı.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google’ın stratejisi hakikat mu? Siz çevrimiçi bir ödeme sistem kullanıyor musunuz? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle basitçe paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok kıymetli.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu