Oyun

Sega’dan Crazy Taxi remake için savlı açıklama!

Sega, yakında çıkacak olan Crazy Taxi remake için çıtanın yüksekte tutulduğunu açıkladı. Şirkete nazaran oyunun kalitesi yüksek olacak. Gelin açıklamanın ayrıntılarına bir göz atalım.

Crazy Taxi remake, bir AAA oyun olacak

Önce AAA oyun nedir örneklerle açıklayalım. Örneğin Enis Kirazoğlu’nun oyunu Anomaly Agent’ın da içerisinde bulunduğu bağımsız oyunların birden fazla A, Mount & Blade: Warband üzere oyunlar AA, GTA 5 üzere oyunlar ise AAA oyun olarak geçer.

Kategorideki A harfi sayısı, oyunun bütçesini temsil eder ve bu oyunların çıkış fiyatları da bir epey değerli olur. AAA oyunların standart fiyatı günümüzde 60-70 dolarda seyrediyor.

Sega’nın açıklamasına nazaran Crazy Taxi de AAA kategorisinde yer alacak, yani bütçesi bir epey büyük. Hasebiyle oyunun fiyatı da 70 dolar olacak üzere görünüyor. Şayet lokal fiyatlandırma yapmazlarsa oyunun fiyatı ülkemizde asgarî 1.400 TL olacak.

İlk olarak The Game Awards 2023 sırasında açıklanan Crazy Taxi remake için o vakitler detaylar az olsa da, oyunun fragmanı heyecan düzeyini yükseltmeye yetmişti.

O vakitten bu yana, projenin ilerleyişine ait güncellemeler sessiz kaldı. Artık ise Japan Times tarafından yayınlanan yeni bir makale Sega’nın planlarına ışık tuttu ve Sega’nın Sapporo’daki takviye stüdyosunun lideri Takaya Segawa, Crazy Taxi remake projesinin AAA düzeyinde olacağını söyledi.

Segawa şunları söyledi: “Tokyo’da ve denizaşırı ülkelerdeki stüdyolarımızla işbirliği içinde Phantasy Star Online 2 New Genesis ve Hatsune Miku Colorful Stage! üzere oyunlardan sorumluyuz. Ayrıyeten Crazy Taxi de dahil olmak üzere AAA oyunların geliştirilmesine de katılıyoruz.”

Bilmeyenler için Crazy Taxi, 1999’da atari salonlarında piyasaya sürüldükten sonra başta Dreamcast olmak üzere konsol sürümleriyle yaygın bir popülerlik kazanmıştı. Oyun, oyuncuları şoför koltuğuna oturtarak kalabalık kent sokaklarında gezinmelerini, bir vakit hududu içinde yolcuları alıp teslim etmelerini ve puan toplamak için çeşitli hareketler yapmalarını istiyor.

Siz Crazy Taxi remake için heyecanlı mısınız? Ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu