Spor

Dursun Özbek’ten Bankalar Birliği açıklaması!

Galatasaray Lideri Dursun Özbek, Şubat Ayı Divan Şurası Toplantısı’nda Bankalar Birliği Muahedesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek’in kelamları şu formda;

“Ben her seferinde şunu söyledim, o gün ben de olsam bu muahedeyi yapardım. Muahedenin o günkü kaidelerde yapılmasıyla ilgili kimsenin bir şey dediği yok. Tenkit de etmiyoruz. Lakin muahedeyi yapan kişi şunu bilmiyor. Galatasaray’ın bütün assetleri ipotekli. Yeni aldığı arsa da ipotekli. Neyiniz var neyiniz yok ipotekli. Biz yapılandırmadan çıkalım derken, yalnızca faizden ötürü çıkalım demiyoruz. Bir kere yapılandırma şartları varken, borçlanma yasağınız var. Bir yerden bir kredi alacak olsanız, alamazsınız. Bir gayrimenkul alacak olsanız, evvel Bankalar Birliği’ne bilgi vereceksiniz. Ben bunları tabir ederken, bağımsızlığımızı kazanalım dedim. Bağımsızlık yalnızca faize bağlı bir şey değil. Esasen kulüplerin şöyle bir talihi yok; “Burada benim param var, ben bu parayı daha güzel işletirim, faiz ödemeye devam edeyim” bu türlü bir şey yok. Senin bir yerden aldığı para varsa zati evvel bankanın bloke hesaplarına gidiyor. Bankada para düştükçe, 2020-2021-2022’de tahsil etmediği faizler, ana paralar ne varsa oradan süpürüyor. Senin elinde bu türlü bir durum kullanma durumun yok. Para hesaba düştüğü anda, banka 3 yıldır almadığı faizi süpürüyor. Ondan sonra 2020-2021-2022’de almadığı ana parayı harcıyor. Yapılandırma mutabakatının çerçevesinde, yapıldıktan sonra 3 sene içinde ne ana para tahsil etmiş ne de faiz tahsil etmiş.”

“BİZDEN 3 YILLIK PARAYI İSTİYOR”

“Ne vakte kadar 2022 haziranına kadar. Artık bizden 3 yılda tahsil etmediği faiz ve ana parayı istiyor. Benim seçildikten sonra söylediğim şey, fikri hür ve vicdanı hür topluluğun fertleriysek mali bağımsızlık dedim. Bunları kazanmamız lazım dedim. Bunu kapatacağız. Fakat burada bir yarışa girmem. Bu kulübü yöneten liderler, hepsi özverili, Galatasaray’ı en güzel biçimde yönetmek üzere seçilmiş ve gereğini yapmışlardır. Periyot mukayesesi yapmam. Ne yapıyorsak Galatasaray için yapıyoruz. Benden evvelki idareler de onun için yaptı. Şunu uygun bilmeliyiz, sevgi iklimi içinde, barışık, birbiriyle hengame etmeyen bir kurum olarak yolumuza devam edelim. Buna son derece büyük gereksinimimiz var. Projeler, bu projelerin akamete uğramaması için bu iklimden çıkmamamız lazım. Bugüne kadar şahsıma ve idare konseyi arkadaşlarıma verdiğiniz takviyeden ötürü teşekkür ediyorum”

Murad

Yüz ifadelerini yakalamaya çalışan bir portre tutkunu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu